Kun selaa facebookin etusivua, niin siinä usein näkyy kavereiden kommentteja henkilöille, joiden kaveri ei itse ole. Näin on käynyt ennenkin, mutta eilen etusivulle tuli kaksi eri vähäpukeisen naisen kuvaa, joita mies oli kommentoinut "sexy","kaunis" ym. Nämä henkilöt siis ovat miehen fb-kavereita, muttei todellakaan meidän yhteisiä tuttavia. Sain tarpeekseni. Huonon kohtelun lisäksi, en tarvitse julkista nöyryyttämistä. (mm. äitini oli myös nähnyt nämä kommentit etusivullaan). Laitoin asiasta miehelle kommenttia ja tietty se meni riitelyksi.

Tänään mies sitten vihdoin tuli kotiin viikon tauon jälkeen, maksoi omat laskunsa ja lähti sanaakaan sanomatta pois. (toki siis vaihdettiin sen puolen tunnin aikana sanaa kiivastikkin). Pojat eivät ole nähneet isäänsä viikkoon, ja nyt en edes tiedä mihin ukko lähti ja koska tulee takaisin. Työverskat näytti ottavansa mukaan, eli voi olla ettei tule toiseen viikkoon kotiin.

Minulla meni nyt viimeisetkin toivon rippeet suhteen pelastumisesta ja varasin taas ajan juristille. Mies on tehnyt selväksi, ettei aio osallistua talon myyntiin, ei allekirjoita mitään papereita ym. On siis jo tavallaan hylännyt talon ja meidät.

Soitin myös miehen vanhemmille ja vihdoin uskalsin kertoa, että meille tulee ero. Kerroin myös pintaraapaisuna viime aikojen touhuista. Miehen äiti oli ihan äimistynyt poikansa käytöksestä, mutta eniten siitä , että taas poika pilaa "täydellisen perhe-elämän". Anoppi sanoi heti, että he ovat "puolellani". Kutsuivat pojat huomiseksi yökylään (oltiin jo sovittu se, koska meillä piti miehen kanssa olla romanttinen vkl) ja kutsuivat minutkin yöksi. Menen mielelläni, koska mitä minä täällä yksikseni murehdin?! Sovittiin, että huomenna puhutaan anoppilassa kunnolla kasvotusten. Vähän jännittää appiukon reaktio, koska häneltä mies on saanut oppinsa, miten naista kunnioitetaan ym. Miehen isä on siis vielä pahempi narsisti kuin mieheni.

 

Nyt minua oikeasti pelottaa, koska vain minun vanhemmat on talon takaajina. Mies jo uhkaili, että jättää lainat maksamatta (ei siirtänyt nyt yhtään rahaa lainatilille). Muutenkin tämä omakotitalon hoitaminen on yllättävän raskasta yksin. En tänäänkään saanut takkaa syttymään, mikä helvetti siinäkin on niin vaikeaa. Autonavaimia mies ei sentään vienyt. Mitä jos talon myyminen jää kokonaan kontolleni? miten saan rahaa esim. energiatodistukseen, joka nykyään vaaditaan? myyjän palkkio? Jos talosta jää lainaa jäljelle? Olen loppu,niin loppu. Yritän olla itkemättä poikien edessä ja pystyn siihen melkein täydellisesti. Töissä ei onneksi kukaan tiedä, miten pahaksi tämä on muuttunut ja harva edes avioerosta tietää. Siellä saan olla hetken joku muu. Se onnellisessa parisuhteessa elävä. Kaipaan niin jonkun olkapäätä,jota vasten itkeä rauhassa. Joku joka sanoisi, että tästä selvitään. Joku joka näyttäisi oikean suunnan.

Vaikka jossittelu ei auta, niin voi että kun en saanut poikien vauva-aikana voimia lähteä. Asuttiin silloin vuokralla ja olisin siis vaan voinut häippästä. Nyt koko elämä voi tuhoutua velkoihin. Ehkä mies saa haluamansa ja minä tosiaan matelen sossun luukulle kerjäämään ruokarahaa.