Tämä on minun viimeinen viikko kotona lasten kanssa, ennen kuin työt ja tarha alkavat. Me saimme kutsun rapujuhliin viikonloppuna. Päätin heti, etten osallistu, koska en halua viedä lapsia yökylään ennen tarhaa, enkä halua itse olla sunnuntaina krapulassa, kun maanantaina pitäisi olla skarppina töissä. Olin muutenkin ajatellut, että olisi kiva tehdä jotain kivaa lasten kanssa.
Tein tämän kantani siis heti selväksi miehelleni. Ilmaan jäi kuitenkin kysymys, että meneekö mies rapujuhliin yksin. Tästä saimme sitten usean riidan aikaan, ja hän teki selväksi, ettei meinaa kuluttaa vapaaviikonloppuaan meidän kakkosluokan ihmisten eli perheensä kanssa. Ilmoitin juhlien emännälle, että minä jätän väliin, mutta mies saattaa tulla ja ilmoittaa tästä sitten itse.

Tänään mies tuli innoissaan kotiin ja kertoi, että hän on järjestänyt lapsille hoitopaikan viikonlopuksi, että päästään molemmat sinne juhliin. En tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa, koska nimenomaan olin sanonut, etten tule ja syyt selittänyt järkevästi. Hän otti siitä nokkiinsa ja sieltä tuli taas perusralli:huora,lesbo,nolla ym.

Haluan lapsille oikeasti mukavan viikonlopun,joten toivon että mies menee juhliin. Hänellä alkaa vapaa jo torstaina, eli tiedän että menojalka vipattaa jo perjantaina ja hän siis lähtee perjantaina ja tulee sunnuntaina. Ennen otin näistä viikonlopuista hirveät paineet, ja mietin jo viikolla, että meneeköhän se ukko taas. Nykyään melkein toivon että menee, koska yhteen viikonloppuun mahtuu hemmetin monta riitaa ja tuntuu, että olen näiden viikonloppujen jälkeen väsyneempi, kuin jos olisin yksin lasten kanssa.
Toinen syy, miksi toivon miehen menevän viikonloppuna on se, että hänen käsitys perheen yhteisestä ajasta on HopLop tai vastaava. Hän kuvittelee, että aina tarvitaan joku hemmetin sirkus. Minulle ja lapsillekin riittäisi ihan vaan se koko perheen läsnäolo ja tekeminen. Oli se sitten omalla pihalla oloa (niitä rästitöitäkin olisi pilvin pimein), tai lähipuistossa käyntiä, leikkiä sisällä ym. Ei aina tarvitse lähteä ulos syömään tai autolla ylipäänsä mihinkään!